IRC-URLs v2 julkinen beta-versio julkaistu irc-urls.net

Mikä on irc-urls.net?

IRC-URls on harrastusvoimin toimiva projekti, jonka tarkotuksena on kerätä reaaliaikaisesti linkkejä eri IRC-kanavilta. Linkit lisätään automaattisesti sivulle, josta linkit ovat vapaasti selattavissa. Samalla sivusto tarjoaa mm. pikkukuvat jokaisesta kuvalinkistä ja paljon erilaisia selaamista helpottavia filttereitä.

Miten linkit kerätään?

Linkkien keräämisessä käytetään irssi-scriptiä, joka käy läpi jokaisen kanavalla sanotun rivin ja poimii näistä linkit, jotka lähetetään serverille. Linkkejä keräävät kanavalla muutenkin irkkaavien clientit. Botteja tai ylimääräisiä clienttejä ei käytetä. Linkkejä keräävien henkilöiden nickejä sivusto ei anna.

Miltä kanavilta linkkejä kerätään?

Kanavalista muodostuu kanavista, joilla nykyiset linkkejä keräävät henkilöt ovat ja jotka he ovat sallineet lähetettäväksi irc-urls.net:iin. Yleisenä sääntönä pidetään, että vain julkisia kanavia logataan. Salasanalliset ja pienen invite-listan omaavat kanavat eivät ole suotavia logattavaksi. Myös kanavan ylläpitäjältä olisi hyvä olla suostumus siihen, että kanavalta saa kerätä linkkejä. Päätös siitä, mitä kanavia logataan ja mitä ei on kuitenkin itse linkkejä keräävät henkilön harkinnassa.

Lista parhaillaan logituksessa olevista kanavista löytyy täältä.

Kuinka voin kerätä linkkejä?

Logitus on nykyisellään vapaata. Logitus tapahtuu lataamalla IRC-URLs.netin scripti IRC-clienttiisi. Nykyisellään scriptistä on saatavilla vain irssissä toimiva scripti. Lisätietoa logituksista ja scriptin käytöstä löytyy ohjesivulta.

Miksi kaikki linkit eivät toimi?

Tiedosto tai sivu johon linkki osoittaa on mahdollisesti jo poistettu. Linkit tarkistetaan ainoastaan kun ne lisätään, tämän jälkeen niiden toiminnallisuutta ei enää seurata.

Jotkin sivustot myös estävät tiedostoihin suoraan linkittämisen. Nämä saat toimimaan poistamalla selaimesi refererin lähettämisen. Firefoxissa tämän voi tehdä about:config sivulta asettamalla network.http.sendRefererHeader arvoon 0.

sivu luotiin 0.002 sekunnissa | käyttäjää parhaillaan

contact: hannup ät gmail dot com | valid XHTML 1.1 / valid CSS